Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Креатин - води ли до загуба на коса и за какво е полезен

  Хората, които се занимават активно с даден вид спорт, много често прибягват към приемането на една или друга хранителна добавка за да мо...

 


Хората, които се занимават активно с даден вид спорт, много често прибягват към приемането на една или друга хранителна добавка за да могат да поддържат тялото си във форма и да страдат по-малко от негативните страни на умората.

Това им дава възможност не само да се изтощават по-трудно, но и да се възстановят с по-голяма скорост от физическото натоварване след това. Една от добавките, които са с най-голяма популярност е креатинът (вижте на Workout.bg).

На следващите редове ще видите какви са ползите от приемането на креатин и кое притеснява (и основателно ли притеснява) хората, които започват да приемат от тази хранителна добавка.

Защо любителите на фитнеса проявяват интерес към добавките креатин

Любителите на фитнеса се отнасят с голямо уважение към аминокиселината креатин и често я приемат под формата на хранителна добавка. Тази аминокиселина по естествен начин увеличава запасите от аденозин трифосфат в организма.

Това на свой ред директно оказва влияние върху нивото на издръжливост на активно спортуващия. С помощта на креатин, хората са в състояние да поддържат по-продължителна и по-интензивна тренировка.

Води ли креатинът до косопад

Сред най-големите притеснения при хората, които са решили приемат хранителна добавка креатин, е, че тази аминокиселина може да доведе до загуба на коса при мъжете.

Тук трябва да се каже ясно, че няма никакви научни доказателства, насочващи в тази посока и всички публикации по темата са базирани на личните впечатления на хора, приемащи добавката.

Възможно ли е да има все пак връзка

Когато говорим за косопад, много по-вероятно е активно трениращият човек да изпитва увеличено ниво на тестостерон в организма, който, както се знае, понякога и при някой хора може да доведе до загуба на коса.

В този ред на мисли, загубата на коса може да е резултат от по-скоро промени в начина на живот, които иначе имат изцяло положителен характер.

Все пак се консултирайте със специалист

Преди за започнете да приемате креатин, трябва да помислите за ефекта, който ще има той върху вашето здраве. Задължително се консултирайте с лекар, който да потвърди, че за вас няма риск от приемането на хранителни добавки.

Макар и креатинът да е аминокиселина, която да е от голямо значение за човешкото тяло, все пак всяко нещо трябва да се приема с мярка, а вие сами няма как точно да прецените каква е тази мярка.

 

No comments