Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Видове маркетинг в Гугъл - кои са те

  Дигиталният маркетинг се развива динамично, което стимулира желанието на все повече брандове да се позиционират и развиват в онлайн сред...

 



Дигиталният маркетинг се развива динамично, което стимулира желанието на все повече брандове да се позиционират и развиват в онлайн средата. За успешното позициониране на бизнеса с цел постигане на дългосрочни резултати е важно да се борави с микс от дигитални инструменти и подходи.

Онлайн маркетингът се модернизира непрекъснато, изобретявайки нови инструменти. Ето защо е важно за съвременния бизнес да усвои комплексни маркетинг подходи и техники за генериране на разпознаваемост, ръст на продажбите и достигане до мащабна аудитория.

Ето кои са основните видове маркетинг в Гугъл и как допринасят за развитието на бранда:

Онлайн реклама

Рекламата в Гугъл е ефективно средство за генериране на висока разпознаваемост. Причината е, че търсачката е основното място, от което стартира потребителската пътека. Аудиторията използва търсачката за търсене на информация или място за закупуване на стоки/услуги. В този смисъл, Гугъл рекламата е първото, което потребителите виждат при търсене на определения продукт.

Този вид маркетинг се отличава с висока таргетираност. Гугъл рекламата предварително прецизира и сегментира аудиторията, след което насочва рекламните послания към нея. Това е възможно след предварително проведено проучване и правилно настройване на рекламата. За да се стимулира вниманието на потребителите, е важно Гугъл рекламата да включва релевантни рекламни послания, кратко мета описание, увлекателно заглавие и подбор на правилните ключови думи и изрази.

Колкото по-релевантна и потребителски насочена е рекламата в Гугъл, толкова по-надеждни резултати ще постига. Онлайн рекламата снабдява бранда с висока видимост и му спомага да усвои разпознаваемост и популярност сред потребителите в търсачката. Тя е маркетинг способ, който носи трафик на бизнес сайта, увеличава неговата разпознаваемост и допринася за генерирането на ръст в продажбите.



Оптимизация за търсещите машини

Сео оптимизацията на сайта е друг ефективен вид маркетинг в Гугъл, който изгражда и поддържа присъствието на бизнеса в дигиталната среда. Основната цел на сео оптимизацията е да изгради стабилно и устойчиво класиране на онлайн бранда посредством използването на набор от стъпки и подходи. Крайният резултат от оптимизацията на сайта е по-предно класиране в резултатите на търсачките, което респективно води до по-висока популярност, по-голям органичен трафик и повече продажби.

Съществуват различни сео техники за подобряване на онлайн присъствието на бизнеса. Един от тях е създаването на собствен блог в сайта на бизнеса. Блогът съдържа тематични информативни публикации, обвързани с дейността на бизнеса. Съдържанието в блога спомага за оптимизацията на бранда, като включва връзки към вътрешни страници от сайта или други източници, както и ключови думи и изрази. Характеристиките на блога са информативна стойност, релевантност и уникално съдържание.

Друг сео подход за оптимизация на сайта е линк-билдингът. Той се състои в генериране на мрежа от изходящи и входящи връзки, които отпращат към бизнеса сайта или изграждат препратки от него към други източници. Линк-билдингът се стреми да направи достъпа на потребителите по-бърз и улеснен, като те могат да обходят сайта и да го открият лесно посредством различни източници. Основни ресурси за генериране на линкове са онлайн директориите, сайтовете за обяви, форумите, блоговете, социалните мрежи или други авторитетни източници.

Да обобщим дотук:

За да се изгради устойчиво присъствие на бранда в онлайн средата, то е важно да се използва микс от маркетинг подходи за достигане до аудиторията и популяризиране на бизнеса. Основните видове Гугъл маркетинг са платената  реклама и сео оптимизация.

Онлайн рекламата в Гугъл е таргетирана и снабдява бранда с висока разпознаваемост. Тя трябва да бъде насочена към целевата аудитория, за да донесе на бранда повече продажби и по-висок трафик.



Сео оптимизацията отговаря за присъствието на бранда и неговото оптимално класиране в резултатите от търсачката. Основните специфики на оптимизацията за Гугъл са релевантност, уникално съдържание и качествени връзки.

Направете консултация с дигитална агенция DigitalSpring тук.  

No comments