Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Партньорство с агенция за подбор на персонал - защо е важно?

  Успешният бизнес се крепи върху най-важния ресурс на всяка компания – качеството на човешкия труд.   Намирането на подходящи кандидати з...

 


Успешният бизнес се крепи върху най-важния ресурс на всяка компания – качеството на човешкия труд.  Намирането на подходящи кандидати за заемането на търсената професионална позиция среща все по-сериозни затруднения. Причините са високият брой неактивни кандидати, неправилните стратегии за привличане на персонал и заниженият процент компетентни кадри на пазара на труда.

Търсенето и подбора на персонал за организациите са специализирани дейности в сферата на човешките ресурси. Традиционните методи за намиране на подходящите кадри са заменени от персонализирани подходи, адаптирани към спецификите на всеки пазар. Затова все повече бизнеси избират да поверят подбора на персонал на специалисти в бранша.

Защо е важно партньорството с агенция за подбор на персонал за бизнеса?

Подбор и оценка на персонал

Намирането на персонал с необходимите качества и компетентност поставя работодателите пред сериозно предизвикателство. Партньорството с агенциите за подбор на персонал може да оптимизира процеса по търсене на подходящи кадри и да увеличи гаранциите в наемането на компетентни служители.

Специалистите по наемане на персонал притежават умения и експертност в сферата на пазара на труда. Те прилагат широк спектър от техники за откриване на потенциални кадри за компанията. Ролята им е да опознаят спецификите на организацията и да изготвят профил на подходящия кандидат за търсената позиция. Агенциите за подбор на персонал се заемат с всеки етап от наемането на служители – анализ на пазара, проучване на кандидатите, проверка на техните умения, назначаване на персонал и успешно задържане на заетата позиция.

Богата мрежа от контакти

За да се открият правилните кадри за търсените позиции на бизнеса, е важно да се борави с богата база данни с таланти. Предимството в партньорството с агенциите за подбор на персонал е, че те разполагат с широка мрежа от контакти. Специалистите по наемане на служители разполагат с информация за кандидатите в търсене на постоянна или временна заетост.

При освобождаване на работна позиция агенциите за подбор на персонал могат да пренасочат подходящите кандидати към съответната организация или да помогнат на работодателите да намерят потенциални кадри от списъка с таланти.

Хедхънтинг услуги

Намирането на висококвалифициран персонал среща редица затруднения. Те произтичат от факта, че компетентните кадри биват търсени за наемане от организациите и рядко кандидатстват за работа. За организациите е важно да съставят работеща стратегия за привличане. Тя трябва да посочва на кандидата основните предимства и характеристики на компанията.

Служителите от агенциите за подбор на персонал притежават задълбочени познания в изготвянето на такъв тип стратегии за привличане на мениджърски персони. Препоръчително е стратегията да включва конкурентните преимущества на организацията и перспективите за професионално развитие в нея. На финала се отправят недвусмислените послания от страна на компанията, с които тя успешно да мотивира присъединяването на потенциалния кандидат към нейния екип.

Лизинг на персонал

Временната работна заетост е известна още като лизинг на персонал. Това е бизнес услуга, предоставяна от агенциите за подбор на персонал. Причините за необходимост от лизинга на персонал могат да бъдат сезонна професионална заетост, поемане на проекти за ограничен период от време или заемане на длъжност по заместване.

Услугата създава удобство и за кандидатите, които не разполагат с необходимия опит или са в търсене на временна трудова позиция за придобиване на квалификация. Агенциите за подбор на персонал предоставят услугата за лизинг на служители, като улесняват работодателите и оптимизират процеса по търсене на работа от бъдещите кандидати.

Сигурно партньорство

Агенциите за подбор на персонал предоставят високи нива на сигурност за работодатели и кандидати за работа. Специалистите по човешки ресурси предоставят прозрачна политика и гаранционни условия при партньорства с организациите. Те предоставят клауза за непривличане, според която нямат право да привличат служители от компаниите в рамките на минимум година от периода на назначаването им.

За бъдещите кандидати агенциите за подбор на персонал осигурят професионално съдействие и консултация при възникнали проблеми. Специалистите по наемане на служители минимизират възможностите за злоупотреби с потенциалните кадри и им осигуряват професионална подкрепа в процеса на наемане и извършване на дейност в компанията.

Източник: topskills-bg.com

 

No comments