Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да се грижим правилно за брадата си?

Брадата има важно място в грижата за външния вид на всеки мъж. Добре оформената брада придава по-високи нива на естетика и добавя доза сам...



Брадата има важно място в грижата за външния вид на всеки мъж. Добре оформената брада придава по-високи нива на естетика и добавя доза самочувствие към ежедневното настроение.

Основните етапи, свързани с поддръжката на брадата, са подхранване на кожата, почистване на брадата и финално оформяне.

Ето какви стъпки съдържа всеки един етап и кои са необходимите продукти:

Подхранване на кожата

Състоянието на кожата е от изключително значение, тъй като бръсненето и оформянето могат да причинят неприятни кожни раздразнения. Качествената подготовка на кожата се състои в употребата на подхранващи продукти. Козметиката за лице включва почистващи продукти, както и продукти преди и след бръснене.

Маслата за бръснене подготвят кожата, като я омекотяват и хидратират. След етапа на бръснене се нанася специален балсам върху влажна кожа, който да омекоти и подхрани кожата. В етапа след бръснене се използват и специализирани гелове, които овлажняват и успокояват кожата. Тяхната функция е да предотвратят появата на червени точки и враснали косми. Козметиката за лице поддържа оптималния вид на кожата и я прави гладка и сияйна.

Почистване на брадата

Освен подготовката на кожата, друг задължителен елемент от оптималното поддържане на брадата е качественото почистване. Също както косата, брадата се нуждае от измиване с шампоан, балсам и последващо хидратиране чрез специализирани продукти.

Шампоаните за брада имат успокояващо и овлажняващо действие. Те оказват противовъзпалителен ефект върху кожата и същевременно допринасят за почистването на брадата. След измиване е препоръчително върху брадата да се нанесат подхранващи и тонизиращи продукти. Хидратиращите млека подхранват брадата и я омекотяват. Тоникът за брада придава приятен аромат, възстановява блясъка и омекотява брадата.

Оформяне на брадата

Финалната стъпка към постигането на мечтаната брада е оформянето. То настъпва веднага след измиването на брадата, когато има останала влажност за попиване на продуктите. Мъжката козметика за оформяне на брада и мустаци може да бъде восъкът, балсамът, гелът.

Продуктите за оформяне на брадата се нанасят равномерно в малки количества, след което се използва гребен или четка за разресване и оформяне. Те поставят финалния щрих към красивата и добре поддържана брада.

Откъде да се снабдите с качествени козметични продукти за брада?

При подхранването, бръсненето и оформянето на брадата, е от ключово значение да използвате натурални продукти с качествен богат състав. Онлайн магазинът AimMenCare предлага всичко необходимо за поддържането на подхранена и добре оформена брада. AimMenCare осигурява висококачествена мъжка козметика за брада с растителен състав и комплексно действие. В портфолиото на магазина се предлагат още козметични продукти за коса и тяло.

No comments